Ce inseamna revizia centralei termice si cand trebuie efectuata

Ce inseamna revizie?

In urma unui numar de ore limitat al functionarii centralei termice (aproximativ 1500 ore/an) piesele componente se uzeaza (deterioreaza) din cauza depunerilor de calcar in schimbatoarele de caldura si a punctelor de rugina pe suprafata arzatorului, prin urmare cresterea temperaturii gazelor de ardere influenteaza cresterea consumului de gaze naturale. Acest lucru poate fi evitat daca faceti revizia centralei la timp cu un service de calitate.

Pe langa faptul ca evitati niste costuri ridicate, revizia inseamna si intretinerea periodica a centralei termice.

Daca faceti revizia la timp puteti preintampina aparitia defectelor majore si a accidentarilor, tocmai de aceea unii  mari producatori ca Ariston si Viessmann solicita in certificatul de garantie efectuarea reviziei la 1-2 ani din data punerii in functiune.

Cand este necesara revizia?

Perioada indicata de a efectua revizia centralei termice este in sezonul de vara in fiecare an, deoarece pe timpul iernii solicitarile echipei de service sunt foarte multe iar clientii sunt nevoiti sa astepte o perioada de timp mai mare pentru a fi programati. Avantajul fiind si pretul scazut pe timp de vara si preveniti defectiunile centralei termice deoarece asigurati un randament bun al centralei ca sa nu fiti nevoiti pe timp de iarna sa apelati la un service pentru eventuale probleme (unde timpul de asteptare in frig este mai mare).

Este indicat ca revizia sa fie facuta de catre un specialist calificat si competent.

Pentru Reparatii Centrale revizia consta in:

 • Masurarea si reglarea dispozitivelor de siguranta si comanda, inclusive functionarea corecta a acestora
 • Masurarea presiunii statice si dinamice de alimentare cu gaz
 • Verificarea si curatarea arzatorului
 • Verificarea vasului de expansiune si a presiunii acestuia
 • Verificarea electrozilor de aprindere si ionizare
 • Verificarea pompei de circulatie
 • Verificarea ventilatorului
 • Verificarea si curatarea circuitului de gaze arse
 • Analiza gaze arse / eficienta
 • Curatarea elementelor componente ale centralei termice (Nu include spalarea chimica a centralei termice)

Nu asteptati ca sezonul rece sa va prinda nepregatiti, efectuati revizia la timp pentru a mentine o durata de viata mare a centralei termice.

INFORMATII UTILEREVIZIE CENTRALA

SC Reparatii Centrale SRL considera cea mai buna perioada pentru a efectua o revizie generala a centralei termice , perioada mai-august a fiecarui an. SC Reparatii Centrale SRL considera ca este cel mai indicat sa va pregatiti centrala termica pentru o functionare perfecta in perioada de iarna astfel incat sa aveti confort, sa aveti costuri mici de exploatare si sa preveniti defectiuni ale centralei termice.

 • - Revizie centrale termice pe gaz
 • - Revizie centrale termice pe lemne
 • - Spalare chimica centrale termice


STABILIZATOARE

SC Reparatii Centrale SRL va recomanda sa montati la centrala dumneavoastra un stabilizator de tensiune. Variatiile de curent pot duce la arderea placii electronice a centralei aspect neacoperit de garantia producatorului. Placa electronica a centralei este foarte scumpa iar montarea unui stabilizator de tensiune va poate elimina riscul arderii placii electronice a centralei. Un alt inconvenient produs de variatiile de curent este legat de resetarea parametrilor de functionare ai centralei termice. Reconfigurarea parametrilor de functionare ai centralei se face contra cost nefiind acoperita de garantia producatorului. SC Reparatii Centrale SRL va recomanda sa instalati un stabilizator de tensiune pentru a evita situatii neplacute si costuri mari de reparare pentru centrala dumneavoastra.CONTRACT SERVICE

SC Reparatii Centrale SRL va recomanda incheierea unui contract de service pentru centrala dumneavoastra fie ca aceasta centrala este in garantie sau mai ales in postgarantie. Un contract de service va poate aduce beneficii majore si economii importante deoarece aceste contracte de service sunt gandite pentru confortul dumneavoastra. Pentru mai multe informatii privind contractele de service in garantie si postgarantie va rugam sa ne contactati.