Magnetita principalul inamic al schimbatoarelor de caldura

Magnetita este un compozit care la baza are proprietati feromagnetice, magnetita apare in instalatiile care au in alcatuire calorifere din fonta sau otel. Pentru a-si proteja mult mai bine caloriferele, producatorii acestora aleg sa le conserve prin utilizarea de vaseline, uleiuri sau alte minerale. In timp acestea se descompun si intra in reactie cu alte substante din instalatie, la sfarsit rezulta magnetita care se depune pe schimbatorul centralei si in timp il poate face nefunctional, fiind nevoie de inlocuirea lui si dupa aceea de spalarea chimica a instalatiei. Costuri care pot ajunge la o centrala in condensare si pana la 2000 lei. Mai jos o sa vorbim si despre solutiile propuse de Reparatii Centrale pentru a nu se ajunge la cazul nefericit de mai sus.

Cum iti dai seama ca ai magnetita in instalatie?

Primul lucru care poate semnala prezenta magnetitei este un consum de gaz mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, magnetita ingreunand procesul de condensare astfel ca centrala termica are nevoie de mai mult gaz pentru a da un randament cat mai bun.

Al doilea lucru este chiar centrala termica, indiferent de modelul centralei aceasta poate semnala prin avarii ca in instalatie este magnetita. De principiu aceste avarii au legatura cu principalele componente prin care trece apa: pompa de recirculare si schimbatorul de caldura al centralei.

Cum verifici daca ai magnetita in instalatie?

Verificarea culorii agentului termic arata daca in instalatie a aparut magnetite. Daca acesta este de culoare neagra sau inchisa atunci cu siguranta a aparut magnetite.

Ce costuri trebuie sa suportam daca schimbatorul de caldura al centralei este plin cu magnetite?

Daca schimbatorul de caldura nu este in totalitate plin de magnetite si este in faza incipienta atunci aducerea lui la parametrii se face prin spalarea chimica a acestuia, ceea ce inseamna un cost care porneste de la 300 RON. Odata cu spalarea chimica repetata a schimbatorului duce la deteriorare, prin urmare inlocuirea acestuia. Nici un producator nu acopera garantie la astfel de probleme iar pretul pentru un astfel de schimbator este semnificativ.

Ce recomanda service-ul nostru Reparatii centrale?

Magnetita se poate indeparta in totalitate, cand pe teava de retur a caloriferelor se monteaza un filtru antimagnetita. Acest filtru cu magnet si lichid inhibitor este cea mai buna solutie pentru a scapa definitiv de magnetita si a elimina toate problemele care apar din cauza acesteia.

Proprietatile unui filtru antimagnetita: Instalare si intretinere faciala, rezultate intr-un timp scurt, protejeaza sistemul si nu implica costuri de exploatare, capacitate rezervor 500 ml, magnet detasabil cu un sistem unic de curatire.

INFORMATII UTILEREVIZIE CENTRALA

SC Reparatii Centrale SRL considera cea mai buna perioada pentru a efectua o revizie generala a centralei termice , perioada mai-august a fiecarui an. SC Reparatii Centrale SRL considera ca este cel mai indicat sa va pregatiti centrala termica pentru o functionare perfecta in perioada de iarna astfel incat sa aveti confort, sa aveti costuri mici de exploatare si sa preveniti defectiuni ale centralei termice.

  • - Revizie centrale termice pe gaz
  • - Revizie centrale termice pe lemne
  • - Spalare chimica centrale termice


STABILIZATOARE

SC Reparatii Centrale SRL va recomanda sa montati la centrala dumneavoastra un stabilizator de tensiune. Variatiile de curent pot duce la arderea placii electronice a centralei aspect neacoperit de garantia producatorului. Placa electronica a centralei este foarte scumpa iar montarea unui stabilizator de tensiune va poate elimina riscul arderii placii electronice a centralei. Un alt inconvenient produs de variatiile de curent este legat de resetarea parametrilor de functionare ai centralei termice. Reconfigurarea parametrilor de functionare ai centralei se face contra cost nefiind acoperita de garantia producatorului. SC Reparatii Centrale SRL va recomanda sa instalati un stabilizator de tensiune pentru a evita situatii neplacute si costuri mari de reparare pentru centrala dumneavoastra.CONTRACT SERVICE

SC Reparatii Centrale SRL va recomanda incheierea unui contract de service pentru centrala dumneavoastra fie ca aceasta centrala este in garantie sau mai ales in postgarantie. Un contract de service va poate aduce beneficii majore si economii importante deoarece aceste contracte de service sunt gandite pentru confortul dumneavoastra. Pentru mai multe informatii privind contractele de service in garantie si postgarantie va rugam sa ne contactati.